تحولات منطقه

گروه تروریستی داعش تهدید کرده است اگر ساکنان موصل تلاش کنند از این شهر فرار کنند، ۳۵۰ هزار کودک تحت محاصره را می‌کشد.

داعش تهدید کرد؛ اگر خانواده‌ای فرار کند، ۳۵۰ هزار کودک را می‌کشد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش "قدس آنلاین"، محمود، یکی از نیروهای امدادرسان در مناطق تازه آزادشده شرق موصل، به این سازمان امدادرسان گفت: «من با خانواده‌ام در غرب موصل صحبت کردم، آن‌ها هیچ‌چیزی برای خوردن و آشامیدن ندارند.»

وی گفت: «هیچ‌کس نمی‌تواند کاری انجام دهد، هیچ ماده غذایی یا شیری برای کودکان وجود ندارد، بازارها خالی هستند و همه‌چیزهایی که انبارشده بود، به اتمام رسیده است.»

این نیروی امدادرسان گفت: «ریسک زیادی برای خانواده‌ها وجود دارد؛ اگر داعش ببیند که خانواده‌ای می‌خواهد فرار کند، آن‌ها را در دم می‌کشد.»

گروه‌های امدادرسان هشدار داده‌اند برآورد می‌شود هم‌اکنون حدود ۳۵۰ کودک در محاصره داعش باشند و خطر اعدام گسترده این کودکان از سوی تروریست‌ها وجود دارد.

سازمان امدادرسان «کودکان را نجات دهید»، گزارش داد نیمی از ۷۵۰ هزار غیرنظامی که در غرب موصل به دام افتاده‌اند، کودک هستند و اگر خانواده‌ها بخواهند از این مناطق فرار کنند، امکان کشته شدن کودکانشان وجود دارد.

آن‌هایی که در این مناطق باقی‌مانده‌اند، خطر حملات توپخانه‌ای و دیگر تسلیحات انفجاری جان آن‌ها را تهدید می‌کند.

۳ ماه پس از آغاز عملیات آزادسازی موصل، بحران انسانی در مناطق غربی این شهر که همچنان در اشغال داعش است، وخیم می‌باشد و انتظار می‌رود با ورود ارتش عراق به این مناطق، شمار تلفات غیرنظامیان افزایش یابد.

گفته می‌شود گروه‌های امدادرسان به ۷۵۰ هزار غیرنظامی در مناطق غربی موصل دسترسی ندارند و این افراد به مواد غذایی، آب و دیگر مایحتاج زندگی نیاز فوری دارند.

درگیری‌ها در موصل جان کودکان عراقی را تهدید می‌کند. (عکس آرشیوی از خبرگزاری فرانسه)

مسیر ارتباطی به غرب موصل ماه‌هاست که بسته‌شده و پل‌هایی که غرب و شرق موصل را به هم متصل می‌کرد، تخریب‌شده است.

در حال حاضر هیچ مسیر امنی برای خروج غیرنظامیان از مناطق تحت کنترل داعش وجود ندارد.

در همین حال سازمان امدادرسان کودکان را نجات دهید، از نیروهای عراقی و متحدانشان خواسته است تا همه پیش‌بینی‌های احتیاط‌آمیز را به‌منظور به حداقل رساندن شمار تلفات غیرنظامیان و کودکان و همچنین تضمین خروج خانواده‌ها از طریق مسیرهای امن را لحاظ کنند.

در همین حال مائوریتزیو کریوالرو، مدیر سازمان امدادرسان کودکان را نجات دهید در عراق، گفت غیرنظامیان تقریباً نیمی از تلفات این مناقشه را تشکیل می‌دهند، اما در خیابان‌های باریک و پرازدحام غرب موصل، خطر بیشتری جان غیرنظامیان را تهدید می‌کند.

وی گفت: «کودکان به دام افتاده‌اند و هیچ جایی برای فرار ندارند.»

وی افزود: «برای کودکان فرقی نمی‌کند بمب‌ها از کجا می‌آیند، جایی که اصابت می‌کند مهم است. تأثیر تسلیحات انفجاری در غرب موصل احتمالاً مرگبارتر و گسترده‌تر خواهد بود.»

کریوالرو تصریح کرد: «ما باید اطمینان حاصل کنیم که همه اقدامات انسانی ممکن برای حفاظت از کودکان و خانواده‌هایشان انجام‌شده است.»

 نیروهای عراقی در تاریخ ۲۹ دی، در ادامۀ پیشروی‌های خود در موصل، شرق این شهر را به‌طور کامل از اشغال داعش آزاد کردند. نیروهای ضد تروریسم عراق نیز همچنان به عملیات پاک‌سازی خود در نواحی تازه آزادشدۀ شرق موصل ادامه می‌دهند.

به گفتۀ فرماندهان ارتش عراق، نیروهای دولتی عزم خود را برای آزادسازی کامل موصل جزم کرده‌اند.

عملیات آزادسازی موصل، مرکز استان نینوا، از ۲۶ مهر ۱۳۹۵ با شرکت ده‌ها هزار تن از نیروهای ارتش و پلیس عراق و با همراهی نیروهای بسیج مردمی و پیش‌مرگۀ کُرد، آغاز شد.

منبع: پرس تی وی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.